;

Hallingplast satser i Danmark

Hallingplast er nå til stede i alle nordiske markeder. Den erfarne bransjemannen Peter Ziegler er ansatt som salgssjef i Danmark.

Pressemelding fra Hallingplast.

Hallingplast produserer plastrør av høy kvalitet på Kleivi nær Ål i Hallingdal. Selskapets produkter brukes innenfor vann og avløp, havbruk, olje og gass, samt energi og telekommunikasjon. Plastrørene har en levetid på minimum 100 år.

Hallingplast etablerte seg i Sverige i 2015 og høsten 2023 ble kontoret i Finland åpnet. Nå står Danmark for tur. 

– Våre rør har blitt tatt godt mot i det danske markedet og vi har vokst raskt. For å fortsette den gode trenden har vi valgt å satse enda tyngre på Danmark. Våre naboer i sør investerer mye i infrastruktur, eksempelvis foregår det en stor utbygging og modernisering av energinettet, og de foretrekker rør av høy kvalitet til vann og avløp, sier daglig leder i Hallingplast, Sverre Tragethon.

Foretrekker rør fra Norden

For å lede satsningen er Peter Ziegler ansatt som salgssjef. Han har over 25 års erfaring fra leverandørindustrien til vann og avløp og energi i Danmark i og i Norden.

– Peter kalles litt spøkefullt «mr. Plastrør» i Danmark. Vi kjenner han godt som dyktig konkurrent gjennom mange år. Han har et stort nettverk i Danmark og høy troverdighet i bransjen. Dette er en ansettelse vi er svært godt fornøyde med, sier Tragethon.

Ziegler vil jobbe tett sammen med Jonas Albin fra Hallingplast AB som har vært en nøkkelressurs i å bygge opp salget i Danmark.

 – Ikke alle får en så spennende utfordring når de nærmer seg siste delen av karrieren. Hallingplast er et godt selskap med dyktige eksperter og vi har produkter av høy kvalitet. I Danmark er det en tradisjon å foretrekke nordiske produkter som varer lenge og det blir en stor glede å hjelpe Hallingplast vokse her nede, sier Ziegler 

Det er særlig rør til vann og avløp det skal satses på. I tillegg er det store utbygginger på gang i fornybar energi fra blant annet hav-vindmøller som skal føres frem i ledningsnett under bakken.

 – Det skal legges veldig mange rør de nærmeste årene for å skifte ut ledningsnett på vann- og avløpsnettet. I tillegg skal det etableres et større ladenett for el-biler. Min oppgave er å bidra med god teknisk rådgiving overfor både nye og gamle kunder i Danmark, sier Ziegler.