Marked

Energi- og telekom

Hallingplast produserer komplette rørsystemer for kabelvern som brukes i energi- og telekomsektoren. Løsningene i høykvalitetsplast har gode egenskaper som beskytter kritisk infrastruktur, forenkler installasjon og tar vare på miljøet.

Ferdig-vektede sjøkabler

Sjøledninger og sjøkabler spiller en viktig for å overføre elektrisitet og data mellom land og områder som skilles av hav og innsjøer. Hallingplast har utviklet ferdig-vektede rør for kabler som kalles SESU-pipe (SElf-SUbmerging PE-pipe). Disse leveres ferdig vektede, og gjør at man kan bruke vanlige strømkabler når man krysser vann istedenfor å benytte sjøkabler. Det gir også en smidigere installasjon ved at installasjonen i all hovedsak skjer på land, og at selve arbeidet på sjø kan skje med lettere utstyr. Våre vedlikeholdsfrie synkerør gir enklere logistikk, smidigere installasjon og mer robuste og kostnadseffektive løsninger for ledningseiere. Les mer om SESU-pipe fra Hallingplast her.

Plastrør til energisektoren

Hallingplast leverer komplette rørsystemer som brukes i fornybarprosjekter, som vann- og vindkraft (både land- og havbasert vindkraft). Eksempelvis PE-trykkrør, skjøtemateriell og overganger. Våre plastrør brukes eksempelvis for å transportere vann til og fra turbiner i vannkraftverk, beskytte kabler i vindturbiner eller for å transportere hydrauliske væsker som styrer vingenes posisjon i vindturbiner.

Vi har lang erfaring med å støtte kompliserte prosjekter med kvalitetsløsninger, og har bygget opp både produkter, kompetanse og samarbeidspartnere.

Høykvalitetsplast som beskytter tre

Hallingplast resirkulerer høykvalitetsplast som kles rundt trestolper som brukes til kraft- og telestolper, samt lysmaster opp i lange lengder. Plasten beskytter treet og er korrosjon- og giftfrie. Løsningen er utviklet i tett dialog med eiere av kraftnett, installatører av kraftledninger. De innovative stolpene er bygget med patentert teknologi og velprøvde materialer som gir et trygt arbeidsmiljø og et miljøriktig alternativ til stolper og peler impregnert med giftige biocider som forlenger levetiden på stolpene, men lekker gift til omgivelsene. Det er Hallingplast sitt datterselskap WOPAS som utvikler og formidler løsningene. Les mer om WOPAS her.

Vi hjelper deg å velge riktig

Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg å velge riktig løsning til ditt prosjekt.

Kontaktperson
Erik Lottrup
Produkt- og Salgssjef Energi
Salg og marked