Sverre og Steinar Tragethon med hvert sitt Synkerør på utstillingen til Hallingplast.

Hallingtreff 2015 - takk for denne gang!

22.01.2015

14. til 16. Januar 2015 ble det 18. Hallingtreff gjennomført, og Hallingplast er en av arrangørene. Treffet hadde i år ca. 150 deltagere, 4 nasjonaliteter og 15 utstillere som viste frem produktnyheter for deltagerne.

Les mer om Hallingtreff her!

 

Hallingtreff er ett fagtreff for VA-bransjen, som er ment å skape debatt om aktuelle tema, og være en kilde til innovasjon hos de ulike bransjeaktørene. Treffet starter som vanlig på Onsdag ettermiddag med fabrikkbesøk på Hallingplast. Her får deltagerne innblikk i produksjon av PE og PP rør, kvalitetskontroll, og de nye produktene som er kommet. Derfra går turen til Bardøla Høyfjellshotell på Geilo, hvor resten av treffet foregår. Torsdag og Fredag er det seminar på Bardøla, og foredragsholderne gav gode innblikk i ulike sider av VA-bransjen. Bl.a. var det foredrag om håndtering av overvann, stikkledningsproblematikk, feil og uønskede hendelser, samt lekkasjedetektering. I pausene går deltagerne ned til utstillingsområdet, hvor 15 selskap stiller ut sine produkter og tjenester.

På vår utstilling fokuserte vi på Synkerør, som er en ferdig vektet PE sjøledning hvor vekten ekstruderes direkte utenpå røret, og derigjennom fjernet behovet for betonglodd. Vi hadde med "Rør-i-Rør System" for stikkledninger, som er en ferdig trukket stikkledning for Vann og Avløp. I tillegg fokuserte vi på PP avløpssystemer, hvor Hallingplast leverer komplette rørsystemer med homogen rørvegg opp til 630mm. PP rør med homogen rørvegg er slagseigt, sveisbart og tåler høytrykkspyling. Det er også ett komplett enhetlig system, med samme material i rør og deler. Les mer om PP Avløpssystemer.

Vi fokuserte også på systemløsninger i PE med vår tyske partner Reinert Ritz, som viste frem flenseløsninger, hydrantløsninger og store T-rør, alt tilpasset PE-materialet sine fleksible egenskaper.Reinert-Ritz hadde også med seg en fullskala modell av en "Quick-Pig Station", som ble utviklet for Hamburg kommune i Tyskland. Kummen er laget for å kunne kjøre plugg/pig fra gatenivå, uten å måtte gå ned i kum, eller i pumpestasjon. Kummen gir store besparelser både økonomisk og sikkerhetsmessig, sammenlignet med tradisjonell nedstigningskum. Se animasjon.

 

Arbeidet starter nå med å planlegge neste års Hallingtreff, og vi håper å se deg der da!

Om Hallingplast

Hallingplast AS ekstruderer rør og profiler i ulike plastmaterialer, med hovedvekt på Polyetylen (PE) og Polypropylen (PP).
Gjennom samarbeid med noen av Europas fremste aktører innen plastbearbeiding, tilbyr vi ett komplett sortiment med rørdeler og tilbehør.

Les mer om Hallingplast ›

Umbraco CMS fra MarkedsPartner