Roar Sannem deltok fra Hallingplast som foredragsholder

Fagdag på Sørum i anledning Norgesrekord

20.02.2015

SSTT og Kjeldaas as arrangerte fagdag på Sørumsand tirsdag 17. Februar. Fra Hallingplast deltok Roar Sannem og Lars Riise. Sannem var spesielt invitert som foredragsholder.

Historisk størrelse

Midt-Romerike Avløpsanlegg (MIRA) er et interkommunalt selskap i regionen Sørum – Fet – og Gjerdrum. Tone Halland representerte ledningseieren, og startet gjennomgangen av dette prosjektet - det største vi har hatt her i landet med styrt boring. Olav Solheim fra COWI fortalte at det ikke var aktuelt å bruke sjøledning. Det ligger tusenvis av stokker på bunnen av Glomma, og disse er fredet. Derfor falt valget på styrt boring under Glomma.

Utfordrende dybde

Hjellnes Consult kunne fortelle at boredybde var 75 meter på det meste. Jo dypere man borer, jo større er muligheten for å støte på stein. Stein og berg forverrer og fordyrer et slikt bore-prosjekt. Entreprenør Kjeldaas gikk gjennom prosjektets ulike faser, med styrt boring gjennom pilot, «rømming» og trekking av rør inn i borehull. Vår egen Roar Sannem snakket om de strenge kvalitetskravene som gjelder hele leveransen av et slikt prosjekt. I dette ligger krav til produksjon, leveransemottak, skjøtemetoder m.m.

Rig-side

Det ble anledning til å ta prosjektet nærmere i øyesyn med omvisning inne på anlegget. Mest oppmerksomhet fikk bormaskinen som er i bruk. Også her snakker vi om norgesrekord, siden det er den største bormaskinen som har vært på norsk jord noen gang. Delegasjonen fra Hallingplast merket seg selvsagt det 1300mtr lange d450 SDR11 Avløpsrøret som lå ferdig sveiset, og klar til intrekking.

Totalt på prosjektet er det levert:

  • 800mtr 315 PE100 RC+ SDR11 Avløpspumpeledning
  • 800mtr 355 PE100 RC+ SDR11 Vannledning
  • 1300mtr 450 PE100 RC+ SDR11 Avløpspumpeledning

Om Hallingplast

Hallingplast AS ekstruderer rør og profiler i ulike plastmaterialer, med hovedvekt på Polyetylen (PE) og Polypropylen (PP).
Gjennom samarbeid med noen av Europas fremste aktører innen plastbearbeiding, tilbyr vi ett komplett sortiment med rørdeler og tilbehør.

Les mer om Hallingplast ›

Umbraco CMS fra MarkedsPartner